Wist jij al dat je heel makkelijk zelf ijsthee kan maken?
Neem een liter water en 4 eetlepels thee. Doe de thee in een herbruikbaar theezakje of filter en laat deze een nachtje (of min 8 uur) trekken in het water, afgedekt in de koelkast.
De volgende ochtend haal je de theefilter (of het theezakje) eruit en kan je de ijsthee naar wens nog zoeter maken met suiker, honing, … en/of je kan er nog enkele stukjes fruit of kruiden aan toevoegen, zoals citroen, limoen, sinaasappel, bessen, aardbeien, munt,…
Wil je graag bruisende ijsthee?
Gebruik dan bruiswater in plaats van niet-bruisend water.
Wil je sneller je ijsthee klaar hebben?
Gebruik dan 4 eetlepels thee en 0,5 L warm water. Laat de thee 3 tot 5 minuutjes trekken (of nog net iets langer voor pure kruidenthee tot max 15 min). Koel de thee af door aan te lengen met dezelfde hoeveelheid in ijsblokjes (dus ijsblokjes van gemaakt van 0,5 L water).